Povratak

Selidba s kanarincem starije dobi | Prilagodba ptice na novu okolinu

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
Martina Petrovic


Odgovara:
Martina Petrović, dr. med. vet.
Pet centar, Heinzelova 60, Zagreb

P: Imam kanarinca koji ima sigurno više od 15 god. Trebala bih preseliti u novi stan i zanima me da li će promjena utjecati na kanarinca, budući da je toliko dugo bio na toj istoj adresi? Silvana

O: Selidba je, kako za nas tako i za životinje, stresna situacija. Ne mogu Vam sa sigurnošću reći ishod situacije u Vašem slučaju, u smislu prilagodbe na novu okolinu i njezine duljine trajanja, jer je svaka ptica individua za sebe.

Savjetujem Vam da Vašeg ljubimca transportirate u što sigurnijim uvjetima (npr. u kutiji, a ne u krletci kako bi se izbjegle eventualne ozljede) na Vaše novo odredište. Bilo bi dobro sa ljubimcem provesti nešto više vremena nego obično kako prije tako i nakon selidbe kako bi u Vama i Vašem ponašanju osjetio dodatnu sigurnost. Sve ovo će zasigurno olakšati novonastalu situaciju. Naravno, dodatno pratite daljnje ponašanje Vašeg ljubimca u novoj okolini te po potrebi reagirajte na bilo kakvu neuobičajenu promjenu u ponašanju ili zdravstvenom stanju na način da se obratite Vašem veterinaru.

 

POSTAVITE PITANJE NAŠIM VETERINARIMA

Postavite pitanje našim veterinarima na adresu e-pošte: veterinar@pet-centar.hr